Feriepenge på lommen: Weekenden bød på gode salgstal til flere af Odders butikker

Flere butikker i Odder kan berette om øget omsætning og flere kunder, efter de indefrosne feriepenge er blevet frigivet.

Kreditkortene er blevet svunget flittigt henover weekenden i Odder Kommune. Flere butikker har oplevet en højere omsætning end normalt. Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix

Af Anna Rie Christensen

Masser af glade kunder og gode salgstal. Det er hvad weekenden har haft på menuen for flere af Odders butikker. Butikkerne selv peger både på de frigivne feriepenge og lønningsdag som mulige grunde til den gode omsætning. 

Det gør sig blandt andet gældende for Lund Møbler, hvor omsætningen i weekenden har været større end samme tidspunkt sidste år. Tina Lund, der er indehaver af Lund Møbler, fortæller også, at en del af hendes kunder har snakket om feriepenge, og andre om den skattefrie check på 1000kr.

20-25 procent øget omsætning
Hos tøjbutikken Anna og Søs har weekenden og den forgangne uge budt på rigtig god vækst. ”Vi er nok gået omkring 20-25 procent frem i løbet af den sidste uge, så det gør da selvfølgelig en forskel”, siger Anna Jensen, indehaver af Anna og Søs.

Det er især strik, jeans og overtøj, der har solgt godt. ”Det er meget typisk for årstiden. Det har bare været i et lidt større omfang, end vi har været vant til,” siger Anna Jensen.

På rådhuset i Odder skaber væksten god stemning. Byrådsmedlem Jan Gade, der er medlem af Økonomi- og Erhvervsudvalget, siger: ”Jeg tænker, at det er rigtigt godt for butikkerne i Odder. Folk får jo lidt optimisme, og vil sikkert bruge lidt penge på sig selv og på deres familie.”

En god weekend for hele Danmark
Feriepengene kan også mærkes i resten af landet. Her kan eksempelvis Salling Group berette om øget omsætning på landsplan for blandt andet Netto, BR og Bilka. Det skriver TV2.

Andre store virksomheder som Coop og Jysk kan også nyde en rigtigt god omsætning fra weekenden. Hos Coop har de haft en omsætning på onlinevarer uden for fødevareområdet på over 20 procent af den normale omsætning mellem torsdag og lørdag i sidste uge. Fra Jysk lyder meldingen, at salget har været markant højere end en normal god weekend.