Dansk Folkeparti i Odder kæmper videre, selvom ”partiet ligger i grus”

Mens Dansk Folkeparti på landsplan i dag må fejre deres 25 års jubilæum med skrantende medlemstal og dårlige meningsmålinger, er John Rosenhøj solidt placeret i Odders byråd, hvor han kæmper for at sætte partiets mærkesager på dagsordenen.

John Rosenhøj fik sjette flest personlige stemmer i Odder ved Kommunalvalget i 2017 til trods for en stor tilbagegang for partiet på landsplan. Foto: Odder Kommune.

Af Anna Rie Christensen

Det er i dag 25 år siden, at Pia Kjærsgaard flankeret af Kristian Thulesen Dahl, Poul Nødgaard og Ole Donner stiftede Dansk Folkeparti (DF). På landsplan er der ikke meget at fejre, i hvert fald ikke ifølge meningsmålingerne, og i Odder er partiet i opposition til det budget, som flertallet valgte at godkende i byrådet i går. Så hvad gør man så? John Rosenhøj, DFs kandidat i Odders byråd, har masser på arbejdsskemaet.

Han er kraftig modstander af Folkeparken, og han bliver ved med at kæmpe imod den. ”Hver gang, der skal laves en bevilling til den folkepark, så stemmer jeg imod”, siger han.

Rosenhøj er heller ikke færdig med at kigge på skolestrukturen. Han mener, at den skal gentænkes. ”Jeg er ikke sikker på, at den har været rigtig”, siger han. Flere ressourcer til ældreområdet står også højt på listen, når Rosenhøj sætter sig i stolen i byrådet.

Der er sket meget for Dansk Folkeparti siden starten i 1995. I tidslinjen er der samlet nogle vigtige nedslag i partiets historie.

Rosenhøj hænger i
I årene 2011-2015 havde Dansk Folkeparti god vind i sejlene, og medlemstallene steg. Det er derfor heller ikke nogen stor overraskelse, at partiet fik sit første byrådsmedlem i Odder Kommune ved Kommunalvalget i 2013. Det medlem er John Rosenhøj.

På landsplan er meningsmålingerne, ligesom medlemstallet, gået kraftigt ned ad bakke for Dansk Folkeparti siden den store sejr ved Folketingsvalget i 2015. ”Jeg synes ikke, at det går godt. Det er jeg den første til at indrømme. Vores politik har sejret, men partiet ligger i grus. Det må jeg jo erkende”, siger Rosenhøj.

Men mens partiet mistede en fjerdedel af deres medlemmer mellem 2015 og 2018, så formåede Rosenhøj alligevel at holde fast i sin plads i byrådet i Kommunalvalget i 2017. Endda med sjette flest personlige stemmer.

Rosenhøj selv mener, at hans fortsatte tilstedeværelse i Odders byråd kan skyldes, at han er en ’vagthund’. Han griber ind, ”når der er nogle ting, der ikke er foregået, som de skal”, siger han.