Lokal ejendomsmægler forsikrer: Kattegatforbindelse vil ikke ramme hussalget

Når husejere i det berørte område for den planlagte Kattegatforbindelse er bekymrede for udsigterne til en motorvej som nabo, er det falsk alarm. Det mener ejendomsmægler og indehaver af EDC Odder, Kurt Birger Svit.

I EDC Odder ser indehaveren, Kurt Birger Svit, lyst på en fremtid, hvor Kattegatforbindelsen indgår. Foto: Simon Kirkegård

Af Simon Kirkegård

At Kattegatforbindelsen skulle være ødelæggende for boligmarkedet i Odder Kommune er en helt forkert antagelse. Derimod vil den gavne kommunen og gøre den mere attraktiv for eventuelle tilflyttere. Sådan ser det i hvert fald ud, hvis man spørger Kurt Birger Svit, der er ejendomsmægler og indehaver af EDC Odder.

”Det vil kun være positivt for Odder Kommune, hvis der kommer en Kattegatbro, og vi bliver sikret en bedre mobilitet både i Odder, men også i resten af Danmark. Det er noget, man lige skal omstille sig til, men samtidig kan man glæde sig over, at man for eksempel kan tage til København og køre hjem igen samme aften,” siger Kurt Birger Svit.

Motorveje skaber udvikling

Direkte adspurgt til om flere boligejere vil opleve prisfald på deres ejendomme blandt andet på grund af støjgener og en eventuel placering tæt op ad en motorvej svarer Kurt Birger Svits et rungende ”nej”. Han tilføjer dog yderligere:

”Og jeg har et håndgribeligt bevis på det, jeg siger. Skanderborg Kommune har gennemgået en udvikling, der kun er gået op, siden de fik motorvejen sidst i halvfjerdserne. Det ville være nøjagtigt det, der ville ske i Odder. Det er jeg slet ikke in tvivl om. ”

Det generelle boligsalg i Odder er stigende. Ifølge Kurt Birger Svit fra EDC Odder vil det stige yderligere med en Kattegatforbindelse i kommunen. Kilde: Realkreditrådet

Ekspert: En motorvej er ikke nok

Helt så simpelt hænger det dog ikke sammen, hvis man spørger Hanne Wittorff Tanvig. Hun er seniorrådgiver ved Københavns Universitet med speciale i regionplanlægning og landskabsarkitektur. Hun mener ikke, at en motorvej og en Kattegatforbindelse i sig selv nødvendigvis er nok.

”Der skal også ske noget andet. Nu for eksempel den vækst, som Skanderborg oplever, er der også mange andre halvstore byer, der oplever. Her i de senere år har naturen og beliggenheden især spillet en rolle for folk, og man har kunnet se en generel opblomstring i mange af de større østjyske byer,” siger Hanne Wittorff Tanvig.

Hun tilføjer, at infrastrukturen ikke i sig selv er en afgørende faktor for at lokke tilflyttere til.

Kurt Birger Svit erkender da også, at der nok vil være et par håndfulde husejere, som vil sidde tilbage og tænke, at det ville være bedre uden en motorvej, men holder fast i, at en Kattegatforbindelse overordnet set vil bidrage positivt til befolkningsvæksten i Odder Kommune.