Ny turnering skal holde Odder Golfklubs prøvemedlemmer ved ilden

Lørdag den 18. oktober løber Odder Golfklubs nye turnering af stablen. Turneringen er arrangeret for at bevare de nye medlemmer, der tidligere har manglet i klubben.

I år svinger flere og flere køllerne i Odder Golfklub. Foto: Simon Kirkegård Christensen

Af Anne Søgaard Povlsen

For første gang nogensinde har Odder Golfklub valgt at arrangere en turnering for årets nye prøvemedlemmer. Det er en turnering, der skal hjælpe klubben med at fastholde de mange nye medlemmer og sikre, at klubben ved udgangen af året stadig står med et positivt medlemstal.

Medlemmerne strømmer til golfbanen. Foto: Simon Kirkegård Christensen

Coronaen blev et plaster på såret
De seneste fem år har Odder Golfklub blødt medlemmer. Ved udgangen af 2019 var der 32 færre golfspillere, end der var i starten af året. Den udvikling var nødvendig at vende, og ifølge Odder Golfklubs bestyrelsesformand, Niels Erik Hvillum, er det nu endelig sket med uventet hjælp.

”Sidste år forsøgte vi at gøre alt muligt for at reklamere for os, men det virkede ikke, så derfor valgte vi ikke at gøre det igen i år. Men så kom coronaen og hjalp os,” siger han.

Med coronaen kom nemlig en stor tilstrømning af nye medlemmer i klubben, og det er de 82 nye prøvemedlemmer, som Odder Golfklub nu vil gå et ekstra skridt for at bevare.

Ekstraordinær golfturnering i kalenderen
Turneringen, der udelukkende er for årets nye prøvemedlemmer, bliver en turnering, der har flere formål for øje. Først og fremmest er det vigtigt for klubben at sikre det positive medlemstal, men Niels Erik Hvillum har også en forhåbning om, at turneringen vil ryste de nye golfspillere sammen, og på den måde skabe bekendtskaber på kryds og tværs. Bekendtskaber, der kan blive en fordel for golfklubben, hvis medlemmerne trækker hinanden med afsted til golf fremover. Niels Erik Hvillum fortæller, at der kun er to, der indtil videre er forhindret i at deltage, så det tegner godt for golfklubbens nye arrangement.

Corona gør golfen populær
Det er en generel tendens, at antallet af nye golfspiller er stigende landet over. Ligesom i Odder Golfklub vil Dansk Golf Union gerne bevare denne udvikling. Til Golf.dk udtaler Dansk Golf Unions direktør, Morten Backhausen, at man er glad for selve udviklingen, og at man ønsker at holde fast i de gode tendenser. Helt konkret bliver han ikke i sin forklaring af, hvordan man præcis kan gøre det, men dog siger han:

”Vi bruger alle de koncepter, vi plejer at lave, og vi arbejder også med at udvikle nye. Vi opnår for tiden rigtig gode resultater med klubber, der bruger leadgenerering via Facebook til at komme i kontakt med folk, der gerne vil spille golf”.

For som i Odder mærker han også, hvordan golfen er på vej fremad med hjælp fra coronavirussets begrænsninger.

”Golf passer perfekt ind i de ønsker, som folk har lige nu om at være aktive, være ude i den fri luft og kunne være sociale, samtidig med at de holder afstand, siger Morten Backhausen.

Antallet af aktive golfmedlemmer på landsplan
2020: 150.308 (tal fra uge 33)
2019: 148.570
2018: 149.044
2017: 151.243
2016: 151.139

Kilde: Medlemstal fra Dansk Golf Union  

Ingen bekymring for fremtidigt dyk i medlemstallet
Og i Odder Golfklub frygter man ikke, at medlemmerne vil begynde at falde fra igen over de næste mange år. De har dog ikke flere nye tiltag på tegnebrættet for at fast-holde dem, men det begrunder Niels Erik Hvillum ved at sige:

”Når folk først har været ude at prøve det, så fortsætter de – mange af dem. Vi har jo 82 nye medlemmer i gang nu her, og hvis vi kan beholde 50-60 af dem, så er vi rigtig glade og lykkelige.”