Håndværkere: Vi har allerede for meget at lave – brug hellere feriepengene et andet sted

Næsten halvdelen af danskerne regner med at bruge feriepenge på boligforbedringer. I Odder er der så høj efterspørgsel efter håndværkere, at flere af dem siger, at de ikke kan følge med. Imens lider andre brancher store tab. Ifølge flere håndværkere i Odder, har de så travlt, at folk hellere skal bruge deres feriepenge på de brancher, der trænger til en saltvandsindsprøjtning.

Håndværkere i Odder har masser at lave. Faktisk så meget at flere af dem slet ikke kan følge med efterspørgslen. Foto: Anna Rie Christensen

Af Anna Rie Christensen

44 procent af danskerne ønsker at bruge feriepenge på boligforbedring. Det viser en måling foretaget af Megafon for TV2. Men det kan blive svært at finde en håndværker, i hvert fald i Odder, hvor de allerede har rigtig travlt. Fra flere håndværkere i Odder lyder meldingen, at de ikke kan følge med efterspørgslen, og at folk hellere skulle lægge nogle penge hos de brancher, der trænger.

”Vi må sige nej tak indimellem”
Ordrene står i kø hos flere håndværkere i Odder.

”Der er sgu nok at lave, og har været nok at lave længe. Vi må sige nej tak indimellem,” siger Allan Henriksen, der er indehaver af Bredkjærvejens Murer og Beton ApS.

Hos flere af håndværkerfirmaerne er efterspørgslen steget kraftigt siden coronakrisen startede. Peter Skipper, der er indehaver af Odder Tømrer- og Snedkerforretning, fortæller, at omsætningen er steget med omkring 20 procent.

Andre håndværkere har haft stigninger på 10-15 procent og 15-20 procent. Og med udbetalingen af de indefrosne feriepenge kan de tal stige yderligere.

”Man kunne måske bruge pengene på noget andet end lige byggebranchen”
Fulde ordrebøger er selvfølgelig godt for håndværkerbranchen, men mange af håndværkerfirmaerne i Odder kan faktisk slet ikke følge med efterspørgslen.

”Folk må vente op til to til tre måneder, inden de kan få opgaven udført,” siger Peter Skipper.

Flere håndværkere siger derfor, at de hellere så, at folk brugte nogle penge på de brancher, der trænger hårdt, eksempelvis restaurationsbranchen og oplevelsesbranchen.

”Det er dem, der er pressede. Vi andre er jo ikke pressede,” siger Kim Jørgensen, der er medindehaver af tømrer- og snedkerfirmaet Tranum og Jørgensen.

Andre håndværkere fra Odder stemmer i.

”Man kunne måske bruge pengene på noget andet end lige byggebranchen,” siger Allan Henriksen.